• کرمان , میدان آزادی , ابتدای بلوار جمهوری , ساختمان رویش
  • info@farzankerman.ir
  • 32452945 _ 034
لیفتراک

لیفتراک

لیفتراک ماشینی مدرن است که در انواع مختلف و برای بالابری،جابجایی و حمل انواع بار استفاده می شوند.

نوع عملکرد دستگاه به زبان خیلی ساده به اینگونه است که همان میزان که وزنه ی لیفتراک وزن داشته باشد توان بالابری دستگاه می باشد البته ارتفاع مورد انتظار جهت بالابری نیز بسیار مهم است و عموما روی پلاک لیفتراک میزان وزن و ارتفاع مجاز برای مصرف کننده مشخص شده است.

به طور معمول این وسیله دارای دو شاخک در جلوی خود است که از آن برای جا به جایی و بالا و پایین بردن پالت  استفاده می شود.

لیفتراک ها را بیش تر در کارخانه جات و انبار ها  جهت تخلیه بار  استفاده می کنند. لیفتراک  در مقایسه با بالابر ها و جرثقیل های سقفی علاوه بر اینکه بسیار ایمن تر می باشد هزینه کمتری نیز دارد و کاملا توجیه پذیر است

رانندگان لیفتراک باید به صورت کامل از نحوه کار لیفتراک و وزن باری که می خواهد حمل کند توجه داشته باشند. زیرا خساراتی که ممکن است بر اثر حمل بار اشتباه و غیر اصولی پیش بیاید بسیار سنگین و بعضا غیر قابل جبران خواهد بود و به بهای با ارزش ترین دارایی انسان یا همان زندگی انسان تمام خواهد شد.

 

 

انواع لیفتراک

لیفتراک ها به دو گروه کلی از نظر سوخت تقسیم بندی می شوند:

۱- لیفتراک های برقی

۲- لیفتراک های غیر برقی که شامل لیفتراک های دیزل یا گازوئیلی، بنزینی و سوخت ترکیبی گاز و بنزین می باشند.

گروه اول: لیفتراک برقی که برای کار در داخل سوله و انبار ها و ب طور کلی فضا های بسته استفاده می شود و مهمترین دلیل که شما را مجاب به استفاده از لیفتراک های برقی می کند این است که این دستگاه ها فاقد هرگونه الودگی از قبیل دود و صدای زیاد می باشند.

گروه دوم: لیفتراک های با موتور احتراق داخلی که برای کار در فضای آزاد طراحی شده اند و در مقایسه با لیفتراک های برقی هزینه نگهداری و استهلاک بسیار کمتری داشته اند.

 

بررسی مزایا و معایب انواع لیفتراک

 

لیفتراک های دیزل:

  • مزایای لیفتراک دیزل:

 لیفتراک دیزل برای استفاده در محیط‌ های باز بسیار کاربردی اند زیرا ذرات دیزل و بخار اگزوز در فضای باز پراکنده‌ شده و مسائل زیست ‌محیطی و بهداشتی و ایمنی را که ممکن است در داخل ساختمان ایجاد شود را شامل نمی شود.تصفیه‌ کننده ‌های اگزوز و کاتالیزورها می‌ توانند پخش شدن گازهای مضر را کم کنند و لیفتراک ‌ها را برای استفاده در محیط ‌های بسته نیز قابل ‌استفاده کنند.

بالا بودن گشتاور یکی دیگر از مزایای لیفتراک‌ دیزل نسبت به گازسوز است که در سراشیبی‌ ها و انجام امور سنگین قدرتمندتر می باشد و  می توان این تفاوت را مشاهده کرد.معمولاً کمی بیشتر از یک دستگاه دوگانه ‌سوز قیمت دارند اما قیمت اولیه آن‌ ها کم تر از لیفتراک برقی است. هزینه ‌های تعمیر و نگهداری آن ‌ها از یک لیفتراک دوگانه ‌سوز کم تر است.

موتور این لیفتراک ‌ها مانند همان موتور دوگانه ‌سوز مورد استفاده در خودرو ها است که درنتیجه قطعات به ‌راحتی در قیمت‌های مناسبی در دسترس اند.

  • معایب لیفتراک دیزل:

لیفتراک دیزل پر سروصدا بوده و گازهای خروجی آن برای بعضی افراد دارای بیماری‌ های خاص مضر است. در صورت استفاده در محیط‌ های بسته، آلارم های دود را ممکن است فعال نماید.

بخار اگزوز لیفتراک های دوگانه سوز و بنزینی نسبت به لیفتراک دیزلی آلایندگی کم تری دارد و بسیار از دیزلی ‌ها بی ‌صداتر هستند. میزان شتاب، سرعت بالابری و سرعت جابجایی زیاد لیفتراک دوگانه ‌سوز بی نظیر است. نگهداری و همچنین هزینه سوخت بالایی دارند، درحالی‌ که قیمت آن‌ها از دیگر مدل ‌ها ارزانتر است.در این ماشین ها باید برای سرویس زمستانه از ضد یخ استفاده شود.

 

 

لیفتراک های برقی :

لیفتراک ‌های برقی کاملاً دوست دار محیط ‌زیست هستند، دود تولید نمی کنند و کاملاً بی‌صدا می باشند. همچنین آلایندگی مضری ندارند و بسیار روان ‌تر حرکت می ‌کنند.

  • مزایای لیفتراک برقی:

لیفتراک‌های الکتریکی فقط یک پدال گاز و یک پدال ترمز دارند و دنده‌ای فارغ از اتومات یا دستی بودن ندارند و به‌ طورکلی ساده ‌تر از لیفتراک‌های موتور دیزل و گازسوز کار می‌ کنند.

  • معایب لیفتراک برقی:

هزینه اولیه بالا، به دلیل باتری و شارژر گران ‌قیمت یکی از معایب این لیفتراک هاست.

همچنین امکان استفاده از آن‌ها در زمان شارژ وجود ندارد، مگر اینکه یک دست باطری اضافی تهیه شود، که این کار هزینه ای در بر دارد.استفاده زیاد از حد در سطوح شیب‌ دار شارژ باتری را به‌ سرعت کاهش می ‌دهد. در واقع لیفتراک‌های الکتریکی نیاز به یک سطح صاف برای کار کردن دارند. اما می‌توان با تهیه باتری قوی ‌تر این مسئله را عیب تلقی نکنیم.

کارکرد لیفتراک برقی در مناطق شرجی بسیار دشوار است. به دلیل اینکه آب ‌و هوای مرطوب باعث مشکلاتی در قطعات الکتریکی و سیم‌ کشی می ‌شود.ضمنا با توجه به بالا بودن قیمت باتری هزینه نگهداری زیادی دارند.

 

 لیفتراک دو گانه سوز

این نوع  لیفتراک ها در  بسیاری از موارد و شرایط، دارای وجه تشابه در  نوع موتور استفاده شده بر روی لیفتراک بنزینی را دارند . عمدتا” در نحوه استفاده از سوخت و سیستم سوخت رسانی به موتور دارای تفاوت هستند. این لیفتراک ها از پرمصرف ترین و پرفروش ترین گروه لیفتراک ها در صنایع بوده و قابلیت مصرف در تناژهای پایین را به خود اختصاص داده اند.

لیفتراک های موجود در این دسته از لیفتراک ها  اصولا در تناژهای ۱ تن الی ۷ تن در بازار ایران موجود می باشند.

علت قرار گرفتن لیفتراک های گازسوز , بنزینی و دوگانه ( گاز و بنزین ) در یک گروه امکان تبدیل لیفتراک گازی و بنزینی (با مقدار مختصری تغییرات و نصب تجهیزات لازم ) به لیفتراک دوگانه سوز ( گاز و بنزین) می باشد.

توجه : تبدیل لیفتراک گازسوز و یا لیفتراک بنزینی به لیفتراک های دوگانه، در لیفتراک های دارای کاربراتور به راحتی امکان پذیر می باشد. ولی در لیفتراک های بنزینی انژکتوری ( پاشش سوخت سر پیستون موتور توسط پمپ انژکتور و سوزن انژکتور)  با شرایط پیچیده و تجهیزات خاص قابل اجرا میباشد.

این مدل لیفتراک دوگانه سوز با توجه به آلودگی بسیار پایین ( خصوصا لیفتراک تک گانه گازسوز  ) , صدای بسیار کم موتور , لرزش پایین موتور و برای محیط ها و انبارهای سرپوشیده و مسقف و سوله ها با تهیه هوای مناسب گزینه  بسیار مناسبی هستند.

کارخانه های تولید خودرو (خطوط تولید ) , شرکتهای تابعه  تولید خودرو , سردخانه های میوه و شرکتهای تولیدی که محدودیت استفاده و منع کاربرد این مدل لیفتراک در خط تولید خود را ندارند ، از جمله مصرف کنندگان عمده این مدل لیفتراک می باشند.

  • مزایای لیفتراک دوگانه سوز:

آلودگی پایین، ایجاد سر و صدای کم، هزینه قطعات موتوری پایین در مقایسه با لیفتراک های دیزلی مشابه، امکان سریع تعویض سیلندر کپسول گاز در لیفتراک های گازی و دو گانه سوز و بازگشت بدون وقفه لیفتراک جهت بهره برداری مجدد، لرزش کمتر موتور دستگاه در مقایسه با لیفتراک های دیزل، اخذ سریع تر و  راحت تر استانداردهای  اجباری از جمله  استانداردهای ایزو، همچنین دریافت تاییدیه و مجوزات اجباری بهره برداری تولید  از اداره بهداشت و دارو و غذا که توسط بسیاری از کارخانه ها با توجه به استفاده از لیفتراک در آنها مورد نیاز است, از جمله محاسن این مدل لیفتراک ها خصوصا لیفتراک های گاز سوز می باشد.

  • معایب لیفتراک دوگانه سوز:

استهلاک بیشتر موتور در مقایسه با لیفتراک های مشابه دیزل عیب اصلی این گروه از لیفتراک هاست.

 

 

راه های ارتباطی با ما⇐ شرکت فرزان کرمان

 

تعمیر تخصصی لیفتراک ⇐ فرزان کرمان

 

10 نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات


اهمیت سرویس لیفتراک

اهمیت سرویس لیفتراک

عیب یابی لیفتراک

عیب یابی لیفتراک

لیفتراک

لیفتراک

پروژه ها


اطلاعات تماس


ساعات کاری


شنبه
8:00 تا 16:00
یک شنبه
8:00 تا 16:00
دو شنبه
8:00 تا 16:00
سه شنبه
8:00 تا 16:00
چهار شنبه
8:00 تا 16:00
پنج شنبه
8:00 تا 14:00
جمعه
تعطیل